VRTCI ODPIRAJO SVOJA VRATA

VRTCI ODPIRAJO SVOJA VRATA avtor 10. maja, 2020

Na podlagi sklepa Vlade RS z dne 29. 4. 2020 o postopnem odpravljanju omejitev na področju šolstva in predšolske vzgoje, vrtci Občine Žalec ponovno odpirajo svoja vrata. 

Kot je v obvestilu pojasnila ravnateljica vrtcev OŽ ga. Natalija Starič Žikić, bodo primorani ob odprtju vrtcev upoštevati dva ključna dokumenta, to sta priporočila ZRSŠ za ponovno odprtje vrtcev v času posebnih razmer ter Higienska priporočila za vrtce v času epidemije Covid-19, ki jih je izdal NIJZ. Navodila vsebujejo tudi tri priloge in sicer:

  • Sklep RSK za pediatrijo (za ogled dokumenta klikni TUKAJ)
  • Sklep RSK za medicino dela
  • Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec ob
    sproščanju ukrepov.

Priporočila NIJZ s prilogami so ključna, saj obsegajo zdravstvene omejitve tako za zaposlene, kot otroke, ukrepe za preprečevanje okužb v vrtcu, priporočila za zaposlene, priporočila za oblikovanje skupin ter igro na prostem, priporočila za prihod na in odhod iz vrtca ter druga priporočila.

Ga. ravnateljica je v obvestilu sporočila tudi, da NIJZ priporoča, da je lahko v oddelkih prvega starostnega obdobja (1-3 let) 8 otrok, v oddelkih drugega starostnega obdobja (3-6 let) pa 10 otrok. Skupine bodo oblikovane na podlagi prijav staršev, vodile pa jih bodo po priporočilih ZRSŠ vzgojiteljice, pomočnice vzgojiteljic, svetovalne delavke.

V vodstvu vrtcev OŽ prosijo vse starše, da jim namero o vključitvi otroka v vrtec posredujejo na e-naslov: prijavaotrok@gmail.com do torka, 12. 5. 2020
Vsi starši, ki boste otroka vključili, morate v delu, ki se nanaša na odgovornost staršev le-to dosledno spoštovati. Zato je nujno potrebno, da si preberete vsa navodila NIJZ.
Vsi starši, ki bodo z dnem 18. 5. 2020 vključili otroka, bodo dolžni vrtec tudi plačevati.

Ostale podatke ter napotke pa najdete na spletni strani Vrtcev Občine Žalec na sledeči povezavi: https://zalskivrtci.wixsite.com/vrtci/novice