OMILJEVANJE UKREPOV BO ODPRLO FONTANO PIV

OMILJEVANJE UKREPOV BO ODPRLO FONTANO PIV avtor 5. maja, 2020

Po več kot mesec dni trajajoči skoraj popolni izolaciji je vlada Republike Slovenije zaradi pozitivne epidemiološke slike pričela postopoma odpravljati ukrepe, ki so bili sprejeti kot odgovor na krizno situacijo. Tako so lahko določeni gostinski lokali 4. maja že odprli svoje gostinske vrtove, seveda ob upoštevanju priporočil, ki jih je izdal NIJZ. 

Za ogled priporočil klikni TUKAJ.

Postopno odpiranje turistično gostinske dejavnosti v Žalcu pa odpira možnosti, da upravljalec prične s postopki priprave na odprtje Fontane piv oz. njene t.i. “pivske terase”. Po besedah direktorja ZKŠT g. Štrajharja bodo na fontani ustrezno označena mesta zadrževanja, ki bodo sledila strokovnim priporočilom, ki jih izdaja NIJZ.

V novi sezoni se nam po besedah g. Štrajharja obetajo spremembe tudi pri ponudbi in sicer, da bo že uporabljene vrčke sedaj možno ponovno uporabiti. V praksi to pomeni, da boste lahko z vrčkom, kjer ste že porabili vsa točenja, odšli do mesta nakupa vrčka, tam pa vam bodo na vaš vrček ponovno proti plačilu naložili 3 ali 6 točenj. Cena dodatnih točenj naj bi bila primerljiva s tistimi iz gostinskih lokalov v kategoriji craft piv. 

 

Torej, vsi tisti, ki že nestrpno pričakujete ponovno pokušanje piva pod lipo pri fontani, bo le-to mogoče od sobote 9. maja od 14. ure dalje. Takrat bodo namreč na fontani ponovno pričele delovati njene pipe.

Predvideni delovni čas v mesecu maju:
Ponedeljek: 15:00 – 19:00
Torek – četrtek: 14:00 – 19:00
Petek in sobota: 14:00 – 20:00

Prispevek TV Celje