KLJUB DEŽJU TEKLI NA BUKOVICO

KLJUB DEŽJU TEKLI NA BUKOVICO avtor 11. septembra, 2019

V soboto, 7. septembra 2019, se je v organizaciji Tekaškega društva Savinjčan odvijal že sedaj že tradicionalni kronometer na Bukovico, ki šteje tudi za pokalno tekmo Slovenije v gorskih tekih za mlajše kategorije. Kronometer je letos po znani markirani poti potekal že petič.

Kronometer je potekal po znani pohodniški poti (foto: TD Savinjčan)

Kljub slabemu vremenu se je teka udeležilo 54 tekačev in tekačic iz celotne Slovenije, ki so na razmočeni progi dali vse od sebe in dosegli nekaj izvrstnih rezultatov. Poseben dosežek so zabeležili v ženski kategoriji, kjer je Lucija Medja iz AK Radovljica postavila nov rekord proge v absolutni ženski kategoriji, saj je 253 višinskih metrov na razdalji 1550 metrov pretekla v času 10:57,59 ter tako za 40 sekund izboljšala lanski rekord, ki ga je imela v lasti Klara Zupanc Korošec iz TK Šmarnogorska naveza.

Lucija Medja si je pritekla nov rekord proge v ženski kategoriji (foto: TD Savinjčan)

V absolutni moški kategoriji si je zmago pritekel Tim Breznikar iz Atletske šole HOP2 s časom 9:30,94, ki je za lanskoletnim rekorderjem Bashirom Rezajem zaostal za 23 sekund. Kar štirje tekači so tekli pod desetimi minutami, kar je tudi svojevrsten rekord, ki priča o tem, da je konkurenca iz leta v leto močnejša.

Lucija Medja in Tim Breznikar – zmagovalca 5. kronometra na Bukovico (foto: TD Savinjčan)

Teka se je sicer udeležilo malo tekačev iz okoliških krajev, je pa tekmovalo kar nekaj članov iz domačega kluba TD Savinjčan, ki so se vsi dobro odrezali v svojih kategorijah.