LARISA ŽAGAR SLEMENŠEK POSTALA EVROPSKA PRVAKINJA V KICKBOKSU

LARISA ŽAGAR SLEMENŠEK POSTALA EVROPSKA PRVAKINJA V KICKBOKSU avtor 2. septembra, 2019

V soboto, 31. avgusta, so se zaključile še zadnje finalne borbe evropskega kadetskega in mladinskega prvenstva v kickboksu. Prvenstva, ki je potekalo v madžarskem Győru, se je udeležilo skoraj 2000 tekmovalcev iz 42-tih držav. Med njimi sta bili tudi 16-letni Levčanki iz celjskega kluba Hyong s trenerjem Urošom Bernardom na čelu.

Larisa Žagar Slemenšek, dijakinja I. gimnazije v Celju, je pometla s konkurenco v disciplini light contact do 60 kilogramov in postala evropska mladinska prvakinja. Na tekmovanju je najprej suvereno premagala eno izmed favoritk prvenstva, Italijanko Francesco Olivero, nato pa je sledil niz zmag nad Španko, Nemko in v finalu še Rusinjo.

Larisa v finalni borbi z Rusinjo Angelino Legkodym. (foto: Kickboxing zveza Slovenije)

»Glede na to, da sem letos prvič tekmovala kot mladinka na tako velikem prvenstvu, sem vesela, da se prestop iz starejših kadetinj ni zelo poznal,« je po vrnitvi v Savinjsko dolino povedala Larisa ter dodala: »Kot vsako leto smo veliko trenirali, čeprav je bilo med poletjem tudi nekaj težav s poškodbami. Z rezultatom sem zelo zadovoljna, kljub temu, da ne morem reči, da so bile moje borbe odlične.« Dodaja, da ima dober mesec časa, da napake iz borb popravi in svoje znanje pokaže na evropskem prvenstvu v taekwondoju v Sarajevu.

Podelitev najboljšim v madžarskem Győru. (foto: Kickboxing zveza Slovenije)

Evropsko prvenstvo se žal ni izšlo po pričakovanjih za njeno sestro dvojčico, Aliso Žagar Slemenšek, ki je zaradi poškodbe sredi prvenstva med borbo morala prekiniti tekmovanje. Do kritičnega trenutka je Alisa že beležila zmago nad Madžarko, ki je prav tako veljala za favoritko prvenstva.

Dvojčici Larisa (levo) in Alisa Žagar Slemenšek (desno). (foto: osebni arhiv)

Dvojčici Žagar Slemenšek tako nadaljujeta z osvajanjem najvišjih stopničk na področju kickboksa. Obe sta namreč aktualni svetovni mladinski prvakinji v kickboksu (vsaka v svoji kategoriji) ter ekipni svetovni prvakinji v taekwondoju.


vir naslovnice: Kickboxing zveza Slovenije