ŽALEC BOGATEJŠI ZA NOVO LEKARNIŠKO ENOTO

ŽALEC BOGATEJŠI ZA NOVO LEKARNIŠKO ENOTO avtor 30. avgusta, 2019

V začetku meseca avgusta je svoja vrata odprla težko pričakovana Lekarna Žalec II – nova lekarniška enota, ki se nahaja v bivših prostorih Deželne banke v trgovskem centru Tuš v Žalcu. Investicijo vredno 195.000 EUR so slavnostno otvorili v četrtek, 22. avgusta. 

Nova lekarniška enota se nahaja v trgovskem centru Tuš v Žalcu.

Po enoti Lekarna Žalec I in Lekarna Petrovče je Lekarna Žalec II že tretja enota za javni zavod Žalske lekarne. Namen nove enote je predvsem razbremenitev matične enote pri Zdravstvenem domu ter približanje lekarniških storitev številnim prebivalcem v sosednjem stanovanjskem naselju. 

Lokacija nove lekarne je zelo priročna za stanovalce bližnjega stanovanjskega naselja.

Po asortimanu bo Lekarna Žalec II enaka preostalim enotam. Poleg farmacevtske ponudbe bo v lekarni dobra zastopanost kozmetičnih znamk, ki se prodajajo samo v lekarnah in so klinično preizkušene ter namenjene občutljivi, dermatološko problematični koži. Novost v tej enoti je soba za svetovanje, ki je namenjena individualni obravnavi. 

Vhod v enoto Lekarna Žalec II.

Velikost nove lekarne je 120 kvadratnih metrov. Njena velika prednost je zagotovo lahka dostopnost in prostorno parkirišče, ki se nahaja pred samim objektom. Je pa nova enota prinesla tudi dve novi zaposlitvi: osebje žalskih lekarn je tako bogatejše za eno magistrico farmacije in eno farmacevtsko tehnico. 

Delovni čas enote Lekarna Žalec II: 
Ponedeljek-petek 8:00-20:00
Sobota 8:00-15:00 
Nedelje in prazniki zaprto