ŠENTJURČANKA POSTALA 16. SMARAGDNA KRALJICA

ŠENTJURČANKA POSTALA 16. SMARAGDNA KRALJICA avtor 4. julija, 2019

V soboto, 29. junija, je na prireditvenem prostoru na Šlandrovem trgu v Žalcu potekal izbor za Smaragdno kraljico, ki ga tradicionalno organizira Turistično kulturno društvo Levec s pomočjo Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec. V finalu se je predstavilo sedem tekmovalk, vsaka izmed njih pa se je potegovala za srebrno krono in laskavi naziv Smaragdna kraljica 2019.

Na odru se je predstavilo sedem finalistk.

Vzdušje je postalo napeto okoli 21. ure, ko so se nad mestom prižgale luči in je moderator Tomaž Pancur naznanil začetek letošnjega 16. izbora za Smaragdno kraljico. Na odru se je pred 12-člansko žirijo predstavilo 7 lepotic. V prvem izhodu so se predstavile v vsakodnevnih oblačilih, v drugem so ozračje še dodatno razgrele s predstavitvijo v kopalkah, v zadnjem pa so se predstavile še v čudovitih večernih toaletah.

Finalistke v večernih toaletah.

Tema letošnjega izbora je bila cirkus, kar je ponazarjala tudi živobarvna odrska scena in pester spremljevalni program, v katerem so nastopile Mažoretke Liboje ter članice TKD Levec (Ela Nuhanovič Žagar, Laura Divjak, Ana Vita Lupše in Klara Divjak) s točko Aerial flow. Za razburljiv zaključek pa je poskrbela breakdance skupina Generic Crew iz Celja ter domačinka Lučka Poprijan z ognjenim performansom.

Lučka Poprijan v vlogi ognjene Catwoman.

Po ognjeni predstavi je nastopil čas za razglasitev zmagovalnega tria. Druga spremljevalka je postala 22-letna Ana Pusovnik iz Raven na Koroškem. Mesto prve spremljevalke si je po mnenju žirije prislužila Sara Vrečko, študentka ekonomije iz Slovenskih Konjic, medtem ko je laskavi naziv Smaragdna kraljica 2019 osvojila 18-letna dijakinja Tjaša Korošec iz Šentjurja pri Celju.

Veselje in sreča ob razglasitvi zmagovalke.

Lente in praktične nagrade so podelili predstavniki organizatorjev in sponzorjev, čudovito prehodno krono v obliki hmeljske kobule pa je novopečeni smaragdni kraljici predala zmagovalka predlanskega izbora Danijela Burjan.

Danijela Burjan je predala krono svoji naslednici.

Po končanem izboru se je dogajanje preselilo v Hotel Žalec, kjer je kandidatke, žirijo, sponzorje in organizatorje pričakala pogostitev, zmagovalka 16. izbora Smaragdne kraljice pa je za konec razrezala še unikatno torto, narejeno posebej za slavnostno pogostitev.