MAŽORETKE IZ LIBOJ OSVOJILE NASLOV DRŽAVNIH PRVAKINJ

MAŽORETKE IZ LIBOJ OSVOJILE NASLOV DRŽAVNIH PRVAKINJ avtor 29. maja, 2019

Mažoretke iz Liboj, ki so leta 2013 začele delovati pod vodstvom mentorice Alenke Polšak, redno sodelujejo na raznih kulturnih prireditvah in športnih dogodkih, udeležujejo pa se tudi državnih in mednarodnih tekmovanj. Letos so se udeležile že tretjega tekmovanja – 19. odprtega državnega prvenstva MTZS, ki je 26. maja 2019 potekalo v Logatcu pod okriljem Mažoretne in twirling zveze Slovenije. Mažoretna skupina Liboje je letos postala nova ponosna članica zveze MTZS in se tudi prvič udeležila tekmovanja v tej zvezi.

Mažoretke iz Liboj so letos prvič nastopile na državnem prvenstvu MTZS.

Dekleta so tekmovala v kategorijah: basic strut (tekmovanje v osnovnem korakanju po točno predpisanem vzorcu na obvezno glasbo), solo kadet, solo junior, duo kadet in duo junior, s skupino pa so nastopile v kategoriji junior – velika skupina – figurativa.

Nastop velike skupine na 19. odprtem državnem prvenstvu MTZS.

V kategoriji basic strut je Manca Bahč osvojila bronasto odličje. Neli Cvetkovič, Taja Knez, Tosja Kramberger, Maja Obrez, Nastja Ocvirk in Ulla Remus Veber so domov prinesle srebrno odličje, v Liboje pa je romalo kar 8 zlatih odličij, ki so jih osvojile Maja Fatur, Mia Gluhak, Laura Kitek, Beti Lukež, Neža Obrez, Lana Pražnikar, Ela Puhič in Liza Žagar.

Mažoretke so domov odnesle številna odličja.

V kategoriji solo kadet je postala nova državna prvakinja Laura Kitek, v kategoriji solo junior je drugo mesto osvojila Nika Polšak, tretje mesto pa Laura Ošlak. V kategoriji par kadet sta osvojili drugo mesto Mia Gluhak in Beti Lukež, v kategoriji par junior pa sta drugo mesto prav tako osvojili Laura Ošlak in Neža Šanca.

Laura Kitek je v kategoriji solo kadet osvojila 1. mesto.

Nazadnje so dekleta tekmovala še skupinsko in osvojila prestižni naslov državnih prvakinj v kategoriji junior – velika skupina – figurativa. Za odlično pripravo deklet je kot vedno poskrbela njihova trenerka Maruša Šantej, ki je poskrbela za skokovit dvig ravni znanja mažoretne tehnike med dekleti, kar so dodatne podkrepile z odličnimi rezultati na državni ravni.

Celotna mažoretna ekipa je odlično opravila svoje delo.

Tudi v prihodnje Mažoretna skupina Liboje ne bo počivala, saj se bo že ta vikend udeležila še zadnjega tekmovanja letos, in sicer v Samoboru, kjer poteka največje mažoretno tekmovanje na Hrvaškem, dekleta pa se bodo pomerila z mednarodno konkurenco v kar dvanajstih različnih točkah.