PIŠETE PESMI? ZASLUŽITE LAHKO 1000 €

PIŠETE PESMI? ZASLUŽITE LAHKO 1000 € avtor 16. marca, 2019

ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec tudi letos razpisuje pesniško nagrado Fanny Haussmann, imenovano po prvi slovenski pesnici. Tema letošnje nagrade ni opredeljena, zato bodo avtorji imeli proste roke pri izbiri same tematike.

Nagrada v vrednosti 1.000 evrov je bila prvič podeljena lani. Nagrajenec je bil Andraž Polič, ki je po mnenju žirije najceloviteje obravnaval žensko problematiko in pomen ženske v današnjem svetu. Po lanskoletni ženski tematiki letos le-ta ni določena, tako da lahko avtorji sodelujejo z različnimi ciklusi o poljubni temi.

Lanskoletni nagrajenec je bil Andraž Polič. (vir: ZKŠT Žalec)

Avtorice in avtorji lahko na natečaj prijavijo ciklus pesmi, ki ni daljši od 200 verzov, pesmi pa so v izvirniku napisane v slovenskem jeziku. S poslanimi pesmimi ne smejo sodelovati še v katerem drugem natečaju in predhodno ne smejo biti javno objavljene.

Strokovna komisija v sestavi Marija Končina, Lidija Koceli, Peter Kolšek in Zoran Pevec bo izbrala pet nominiranih avtorjev, med katerimi bo določila zmagovalca, ki bo razglašen na prireditvi. Imena izbranih petih nominiranih avtorjev bodo objavljena v pomembnejših tiskanih medijih in na družabnih omrežjih, nominiranci pa prejmejo tudi pisno obvestilo.

Rok za prijavo na razpis je 31. maj 2019. Zmagovalka ali zmagovalec prejme nagrado v višini 1.000 evrov, ki bo podeljena ob izidu revije za književnost in kulturo Vpogled septembra 2019. Več informacij o samem razpisu si lahko preberete TUKAJ.

vir: ZKŠT Žalec