PLESNI KLUB MOOVE POSKRBEL ZA PLESNE NAVDUŠENCE

PLESNI KLUB MOOVE POSKRBEL ZA PLESNE NAVDUŠENCE avtor 25. januarja, 2019

V soboto, 19. januarja, je v Šempetru zaživela plesna produkcija, kjer so se predstavili plesalci in plesalke žalskega Plesnega kluba Moove z gosti. Zimsko produkcijo, ki je lani sicer potekala v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu, so letos preselili v Hmeljarski dom v Šempetru, ki pa plesalce ni gostil prvič. Ravno v tem domu je namreč leta 2017 Plesni klub Moove organiziral svojo prvo večjo prireditev S plesom do zvezd, zato se žalski hip-hop plesalci v tej dvorani počutijo kot doma.

Domačnost in sproščenost je bilo čutiti tudi med samo prireditvijo, ki je ustvarjala posebno plesno energijo. Plesalci, ki so se na nastop pripravljali že od novembra lani, so uprizorili pravi plesni dogodek, ki pa ni vseboval samo elemente urbanega plesa. Gledalci so tako lahko bili priča prepletu številnih plesnih oblik in stilov, od jazz-a do breakdance-a.

Na odru so se predstavile številne plesne skupine.

Na prireditvi so se predstavile vse plesne skupine, ki delujejo pod okriljem Plesnega kluba Moova na Cankarjevi 5 v Žalcu. Na odru so se jim tokrat pridružili njihovi novi plesni prijatelji iz Plesne šole Spin, s katerimi so na začetku sezone spletli močne vezi in delujejo v Žalcu na istem naslovu. Poseben gost letošnje produkcije je bila plesna skupina Astro iz Kranja, s člani katere so se trenerji odlično ujeli na eni izmed njihovih plesnih delavnic. Za glasbeni predah so tokrat poskrbeli fantje iz zasedbe Earth Shock, sproščenost celotne prireditve pa je s šalami navdihoval znan slovenski voditelj in stand-up komedijant, Nejc Šmit.

Program je povezoval hudomušni Nejc Šmit.

Na prireditvi je nastopilo približno 120 nastopajočih, prireditev pa si je v Hmeljarskem domu v Šempetru ogledalo preko 300 gledalcev. Organizatorji so bili z odzivom občinstva več kot zadovoljni in že pripravljajo načrte za prihodnje dogodke. “V prihodnosti si najprej želimo do konca obnoviti naše prostore, ki jih imamo v Žalcu, prav tako pa si želimo delati kar se da veliko plesnih dogodkov, saj smo mnenja, da je tega v Sloveniji premalo, še posebej v naših koncih,” je povedal organizator prireditve in trener Plesnega kluba Moove, Nejc Trepelj.