LIKOVNIKI CELJSKE GIMNAZIJE PREDSTAVILI SVOJA DELA

LIKOVNIKI CELJSKE GIMNAZIJE PREDSTAVILI SVOJA DELA avtor 11. januarja, 2019

V sredo, 9. januarja, so v avli Doma II. slovenskega tabora v Žalcu odprli že tradicionalno razstavo, na kateri so dijaki programa umetniška gimnazija – likovna smer Gimnazije Celje – Center predstavili svoje likovne izdelke. Letošnja razstava nosi naslov Odraščanja in prikazuje likovna dela dijakov vseh štirih letnikov. Gimnazija Celje – Center že vrsto let uspešno sodeluje z Zavodom za kulturo, šport in turizem Žalec, s katerim so letos pripravili že dvanajsto razstavo likovnih del dijakov umetniške gimnazije.

Program umetniška gimnazija – likovna smer je poleg programa gimnazija in predšolska vzgoja najmlajši program na Gimnaziji Celje – Center. Vanj se že 16 let lahko vpisujejo osnovnošolci iz Celja, Žalca in širše okolice, ki jih zanimata umetnost in umetniško ustvarjanje ter si želijo poleg splošnega znanja pridobiti še poglobljeni pogled na umetnost ter razviti svoj dar in veselje za lastno ustvarjanje.

Dijaki likovna dela ustvarjajo s pomočjo različnih tehnik.

Po štirih letih šolanja in opravljeni splošni maturi se odločajo za zelo različne študijske programe, tako umetniške kot neumetniške, umetniško ustvarjanje pa ohranijo kot prostočasno dejavnost. Šolsko delo je obogateno še z mnogimi zanimivimi obšolskimi dejavnostmi na šoli in zunaj nje, ki dijakom širijo znanje in obzorje ter oblikujejo njihovo osebnost. Ena izmed zunajšolskih dejavnosti je tudi umetniški dan v Dvorcu Novo Celje, kjer dijaki cel dan preživijo v baročnem dvorcu in pridobivajo navdih za svoje umetniško ustvarjanje.

Za glasbeno popestritev sta poskrbela dijaka Gimnazije Celje – Center.

Letošnje otvoritve so se tako kot prejšnja leta udeležili tudi osnovnošolci iz Osnovne šole Žalec, ki bodo letos izbirali med številnimi programi celjskih srednjih šol za nadaljevanje svojega izobraževanja. Zbrane osnovnošolce je najprej pozdravil sodelavec za kulturo iz Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec, g Uroš Govek, za njim pa je bodoče dijake nagovoril še ravnatelj Gimnazije Celje – Center, g. Gregor Deleja. Razstava je za osnovnošolce odlična priložnost, da se pobliže spoznajo z delom likovne smeri, ki dijakom ponuja ustvarjalno rast in razvoj na številnih področjih umetnosti.

Razstava bo na ogled do 31. januarja 2019, pd ponedeljka do četrtka od 8. do 16. ure, ob petkih od 8. do 13. ure ter v času prireditev. V času izven prireditev uporabite stranski službeni vhod (nasproti glasbene šole).