TRŽNICA V ŽALCU BO DOBILA NOVO NADSTREŠNICO

TRŽNICA V ŽALCU BO DOBILA NOVO NADSTREŠNICO avtor 21. oktobra, 2018

Tretjega oktobra so se na žalski tržnici pričela gradbena dela, ki so naznanila začetek izgradnje nadstrešnice. V pripravljalnih delih so najprej prestavili obstoječe kontejnerje, kjer so imeli prostore trenutni ponudniki storitev na žalski tržnici, v prihodnjem tednu pa bi naj pričeli z glavnimi deli. Nova nadstrešnica bo s približno 700 kvadratnimi metri pokritih površin obiskovalcem ter ponudnikom v prihodnje omogočala varnejše zavetje pred vremenskimi vplivi, k sedanji infrastrukturi pa bodo dodali še en nov kontejner ter vsaj 20 novih stojnic, pravijo v kabinetu župana Občine Žalec.

Vrednost projekta je po rebalansu občinskega proračuna ocenjena na 382.160 €, v kar so všteti stroški projektiranja, nadzora ter nabave novih premičnih subjektov (stojnic in kontejnerja). Približno 112.000 €  bo prišlo z naslova LAS (Lokalna akcijska skupina), ki bo po uredbi CLLD sredstva prispevala iz Podukrepa Podpora za izvajanje operacij v okviru lokalnega razvoja, ostalo pa bo prispevala Občina Žalec z lastnimi proračunskimi sredstvi.

Za postavitev nadstrešnice bo poskrbelo podjetje Duol iz Brezovice pri Ljubljani, zunanja okoliška dela pa bo izvedlo podjetje Remont. Pogodbeni rok za izvajalska dela je 3 mesece, v kolikor pa bi na izvajanje projekta konkretneje vplivalo vreme, se lahko datum tudi ustrezno podaljša. Kot pravijo na Občini, je vsekakor cilj, da se bo prenovljena nadstrešnica v novi preobleki pokazala že na otvoritvi nove sezone Fontane piv, ki bo prihodnje leto v začetku aprila.

Vir vizualizacije projekta: kabinet župana OŽ dne 15. 10. 2018