SLAŠČIČARNA BRGLEZ V ŠEMPETRU ODPRLA SVOJA VRATA

SLAŠČIČARNA BRGLEZ V ŠEMPETRU ODPRLA SVOJA VRATA avtor 17. julija, 2018

V ponedeljek, 16. julija, je na Rimski cesti 107 v Šempetru potekala otvoritev nove slaščičarne in kavarne Brglez. Nov objekt je zrasel v neposredni bližini prejšnje poslovalnice, v kateri je podjetje obratovalo več kot 14 let. Za naložbo, ki je podjetje stalo več kot 600 tisoč evrov, se je vodstvo odločilo pred dobrim letom dni na podlagi odpovedi najemne pogodbe. V novem, modernem objektu z lastnimi parkirnimi prostori bo po novem potekala tako proizvodnja kot prodaja slaščičarskih izdelkov.

Odsotnost priznanega slaščičarja več kot očitno ni bila zanemarljiva, saj se je na otvoritvi zbrala precejšnja množica ljudi iz Šempetra in okoliških krajev. Ob dobri glasbi in številnih degustacijah so obiskovalci kljub pripekajočemu soncu z aplavzom spremljali slavnostno dogajanje in potrpežljivo čakali na prerez traku, ki je uradno otvoril poslovalnico. Na odru se je zvrstilo kar nekaj govorcev, ki so čestitali vodstvu podjetja za uspešno izveden projekt in se poklonili 35-letni tradiciji podjetja. Otvoritve so se udeležili tudi številni podjetniki in predstavniki lokalnih oblasti.

Dober sprejem in množica obiskovalcev so tako potrdili investicijo podjetja, ki se je za izgradnjo novega objekta odločilo iz večih razlogov. Poleg prodaje lastnih izdelkov jim bo selitev slaščičarske proizvodnje omogočila ločitev slaščičarske in pekovske dejavnosti ter tako ustvarila ugodnejše pogoje za delovanje obeh panog. S proizvodnjo slaščic bodo v novih poslovnih prostorih pričeli v prihodnjih dneh, medtem ko kavarna in slaščičarna s pripadajočim letnim vrtom že obratuje.