PRIDRUŽI SE NOVI EKIPI FLAG FOOTBALLA V ŽALCU

PRIDRUŽI SE NOVI EKIPI FLAG FOOTBALLA V ŽALCU avtor 27. maj, 2019

Ekipa ameriškega nogometa Savinjska Gold Diggers v Žalcu išče nove člane za sestavo ekipe brezkontaktne različice ameriškega nogometa, oziroma t.i. flag footballa. Gre za manj znano in relativno novo obliko priljubljenega športa, ki se od bolj poznane ameriške različice razlikuje predvsem v tem, da temelji na brezkontaktni igri.

Flag football je nova, vedno bolj priljubljena različica ameriškega nogometa.

Savinjska Gold Diggers, ki so lani praznovali deseto obletnico delovanja, se po številnih uspešnih predstavah v 1. in 2. ligi SFL (Slovenian Football League) podajajo v nove športne vode. Predlanski prvaki 2. lige in večkratni podprvaki bodo v letošnji sezoni bogate izkušnje na področju ameriškega nogometa preusmerili v formiranje nove ekipe t.i. flag footballa, ki postaja v svetu ameriškega nogometa vedno bolj priljubljen.

Flag football so Gold Diggersi premierno predstavili na prireditvi Razpnimo jadra.
Kaj sploh je ‘flag football’?

Flag football je brezkontaktna različica igre ameriškega nogometa, ki se v Sloveniji igra po sistemu 5:5. Pravila igre so enaka kot pri ameriškem nogometu, sama igra pa se od priljubljenega ameriškega športa razlikuje predvsem v enem pomembnem segmentu – igra poteka brez fizičnega kontakta med igralci. Namesto z neposrednim kontaktom se nasprotnika ustavi s snetjem zastavice, ki je pripeta na igralčev pas. Zaradi tega postaja ta različica ameriškega nogometa vse bolj priljubljena, saj je verjetnost poškodb v nasprotju s klasično različico praktično ničelna.

Sneta zastavica pomeni konec napada.

V Sloveniji je flag football že precej dobro razvit. Trenutno poteka državno prvenstvo, v katerem sodeluje sedem ekip. Po prvem krogu, ki je potekal v soboto, 18. maja v Kočevju, trenutno vodi ekipa OMP Knights iz Novega mesta. Prihodnje leto se želijo tekmovanju s svojo ekipo pridružiti tudi Savinjska Gold Diggers in se z močno savinjsko ekipo potegovati za najvišja mesta.

Zaključni turnir Slovenske Flag Football Lige 2018 (vir: SFFL)
Kako se lahko pridružim?

Treningi flag footballa potekajo vsako sredo ob 18:00 na pomožnem igrišču Športnega centra v Žalcu. Obvezna oprema so kopački in zadostna količina tekočine, za vse ostalo je poskrbljeno. Za več informacij glede ekipe, treningov in ostalih sprotnih zadev obiščite Facebook stran ekipe Savinjska Gold Diggers ali jim sledite na Instagramu (@golddiggerssavinjska).