V ŽALCU ŽE DEVETNAJSTIČ RAZPRLI JADRA

V ŽALCU ŽE DEVETNAJSTIČ RAZPRLI JADRA avtor 24. maj, 2019

V soboto, 18. maja 2019, je v Športnem centru v Žalcu potekala športna prireditev Razpnimo jadra, ki jo je Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec pripravil skupaj z društvi Občine Žalec. Na prireditvi, ki je potekala že devetnajstič, je sodelovalo 16 športnih društev, ki so pripravili različne športne aktivnosti za udeležence.

Sobotno dopoldne je minilo v znamenju športa.

Na oblačno, a prijetno sobotno dopoldne se je Športni center Žalec prelevil v pestro športno dogajanje, ki ga vsako leto obišče ogromno število otrok z vseh koncev Savinjske doline. Tudi tokrat so imeli otroci na voljo številne aktivnosti, preko katerih so se spoznavali z različnimi športi in razvijali svoje atletske sposobnosti. V sodelovanju z Zdravstvenim domom Žalec je bil organiziran test hoje na 2 km, športna društva pa so ponujala 12 preizkusov za zbiranje žigov. Vsi udeleženci, ki so opravili vsaj 8 preizkusov so prejeli praktično nagrado.

Nekateri so se prvič seznanili z žogo za ameriški nogomet.

Z vsaj osmimi preizkusi je opravilo 157 udeležencev, dogodka pa se je udeležilo med 400 in 500 udeleženci, ki so imeli na razpolago naslednje aktivosti: streljanje z zračno puško, streljanje z lokom, osnove tenisa, osnove balinanja, test hoje na 2 km, osnove ameriškega nogometa, karate preizkus, košarkarski poligon, odbojkarski poligon, atletski poligon, osnove šaha, kolesarski poligon in smučarski ravnotežnostni preizkus.

Atletski poligon je bil eden izmed najbolj obiskanih preizkusov.

Poleg samih preizkusov so otroci imeli na voljo številne spremljevalne aktivnosti, kot sta nogometni pikado in biljard, mehanski bik, napihljiva otroška igrala ter beachvolley. Za zabavo in dobro vzdušje je poleg animatorjev in dobre glasbe skrbela tudi hudomušna klovnesa z napihljivimi baloni.