NOVA SEZONA Z NOVIM AMBASADORJEM

NOVA SEZONA Z NOVIM AMBASADORJEM avtor 9. april, 2019
V soboto, 30. marca, je v centru Žalca potekala otvoritev četrte sezone delovanja Fontane piv Zeleno zlato. Ob spremljevalnem programu so organizatorji skupaj s publiko in posebnimi gosti pospremili spečo lepotico iz zimskega spanja, po njenih pipah pa so zopet pričele teči različne vrste piva.

Na zadnji sobotni večer v mesecu marcu so se ob Fontani piv Zeleno zlato po petmesečnem predahu zopet prižgale luči. Le-te so oznanile začetek četrte sezone delovanja Fontane, na kateri bo tudi letos obratovalo šest različnih pip. Iz njih bodo obiskovalci lahko degustirali 27 različnih piv, ki jih je pridelalo 23 pivovarjev izključno iz slovenskega hmelja.

Za glasbeni vložek so poskrbeli lanski ambasadorji – skupina Tabu.

Na prvi pipi bo doma lokalno pivo Kukec, ki ga bo v trgovini Zeleno zlato letos mogoče kupiti tudi v darilnem pakiranju skupaj z vrčkom Oskarja Kogoja. Iz druge pipe bo teklo tradicionalno zeleno ambasadorjevo pivo, ki je s svojo unikatno barvo postal zaščitni znak žalske fontane. Po Tadeju Tošu in skupini Tabu je vlogo ambasadorja Fontane piv letos prevzel radijski in televizijski voditelj Boštjan Romih, ki še kako dobro pozna vonj in okus savinjskega hmelja, saj je odraščal v Gotovljah – le streljaj stran od savinjske prestolnice hmeljarstva. Iz tretje pipe bodo tekli slovenski ležaki, iz četrte piva Savinjsko-šaleške regije, iz pete trendovska piva, iz šeste pa eksperimentalna piva žalskega Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije.

Novi ambasador Fontane piv je postal Boštjan Romih.

Poleg obogatene ponudbe na Fontani piv bo turiste v Žalcu razveseljevala še dodatna novost – virtualno doživetje Zelenega zlata v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva. Ekomuzej, ki je urejen v nekdanji sušilnici hmelja v Žalcu, skupaj s Fontano piv Zeleno zlato predstavlja poklon tradiciji hmeljarstva, ki je zaznamovalo Spodnjo Savinjsko dolino. Ponudbo muzeja so letos obogatili s filmom v 360-stopinjski VR tehniki, preko katerega lahko obiskovalci doživijo 140-letno tradicijo hmeljarstva v posebni, virtualno-resničnostni izkušnji. Film je bil premierno predstavljen na prizorišču Fontane tik pred odprtjem sezone 2019/2020.

Po končani slovesni otvoritvi se je dogajanje prestavilo na parkirišče ob žalski tržnici, kjer so se obiskovalci ob številnih stojnicah okoliških pivovarjev in dobri glasbi zabavali še dolgo v noč, tisti najbolj neučakani pa so že lahko testirali nova piva na sveže prebujeni fontani.