PODELJENA PRIZNANJA NAJBOLJŠIM ŠPORTNIKOM ZA LETO 2018

PODELJENA PRIZNANJA NAJBOLJŠIM ŠPORTNIKOM ZA LETO 2018 avtor 3. april, 2019

V četrtek, 28. marca, je v Domu II. slovenskega tabora potekal izbor za športnika leta 2018, ki ga organizira Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec. Priznanja za izredne dosežke na športnem področju je prejelo kar nekaj športnikov in športnic, laskavi naziv športnika oz. športnice za leto 2018 pa sta prejela smučarski skakalec Timi Zajc in karateistka Lina Pušnik.

Zdaj že tradicionalna prireditev, ki vsako leto poteka v mesecu marcu, je tudi tokrat minila v športno-prijateljskem duhu. S posebnimi priznanji so bili nagrajeni številni športniki, športnice in športne ekipe v vseh starostnih kategorijah, ki so pustile svoj pečat na različnih športnih področjih. Program letošnje prireditve sta povezovala Tamara Tavčar in Jan Podbrežnik, scenarij celotne prireditve pa je pripravil Franci Podbrežnik. Za glasbeni predah med podelitvami so poskrbeli pevec inoT in plesalci iz Plesnega kluba Moove.

inoT

Poleg številnih nagrajencev v kategoriji osnovnošolcev, kadetov, mladincev, članov in veteranov sta bila podeljena tudi dva posebna priznanja za dolgoletno uspešno delo na področju športa, ki sta ga prejela Anton Kitek iz tenis kluba Liboja in Franci Naraks iz Planinskega društva Zabukovica.

Franci Naraks in Anton Kitek v družbi župana Občine Žalec

Po podelitvi priznanj za posebne dosežke je sledilo še sklepno dejanje, in sicer podelitev priznanj najboljšemu športniku, športnici in športni ekipi. S priznanjem za najboljšo ekipo je bila nagrajena ekipa Odbojkarskega kluba Spodnja Savinjska SIP Šempeter, ki deluje pod taktirko trenerja Bena Božiča.

OK Spodnja Savinjska SIP Šempeter

Za najboljšo športnico leta 2018 je bila razglašena karateistka Lina Pušnik, ki je osvojila 3. mesto na sredozemskih igrah v Tarragoni, 3. mesto na Balkanskem prvenstvu v Čačku in 11. mesto na svetovnem prvenstvu v Madridu. Prireditve se zaradi športnih obveznosti ni mogla udeležiti, zato se je publiki in organizatorjem za priznanje zahvalila preko video nagovora.

Video nagovor Line Pušnik

Priznanje za najboljšega športnika leta 2018 pa je prejel smučarski skakalec Timi Zajc, državni prvak v smučarskih skokih z izjemnimi rezultati v svetovnem pokalu.

Smučarski skakalec Timi Zajc

Športno druženje se je po slavnostni prireditvi nadaljevalo v avli Doma II. slovenskega tabora, kjer so obiskovalci lahko osebno čestitali vsem nagrajencem in z njimi na kratko poklepetali. Tisti najbolj pogumni pa so lahko s športniki posneli tudi kakšno fotografijo.


Spodaj si lahko ogledate nekatere utrinke s prireditve, za celotno galerij slik pa obiščite našo Facebook stran.