NAPOVEDNIK: MAREC SE POSLAVLJA, PRIHAJA POMLAD

NAPOVEDNIK: MAREC SE POSLAVLJA, PRIHAJA POMLAD avtor 26. marec, 2019

Bliža se konec meseca marca, z njim pa k nam prihaja pomlad in pričetek nove sezone Zeleno zlato. Fontana piv – glavni turistični produkt mesta Žalec – bo ponovno odprla svoje pipe in v svojo družbo privabljala nove in stare obiskovalce. Ta teden bomo v Žalcu izbrali tudi naj športnika leta 2018, za popestritev dogajanja pa bodo poskrbeli še nekateri drugi športni, kulturni in glasbeni dogodki.

Pričetek sezone Zeleno zlato

V soboto, 30. marca, bo ob 19. uri otvoritev nove sezone Fontane piv. Program bodo oblikovali: DJ NEY, skupina TABU, dobra kulinarika, nova piva. Izbrali bodo tudi novega ambasadorja za leto 2019. Vabljeni na otvoritev nove, že IV. sezone Fontane piv.

Šport

V četrtek, 28. marca, bo ob 18. uri v Domu II. slovenskega tabora potekala prireditev Športnik leta 2018, na kateri bodo podelili nagrade in priznanja najbolj uspešnim športnicam in športnikom v letu 2018. Prireditev je odprta za javnost, zato vabljeni, da se prireditve udeležite in spoznate naše uspešne športnike.

V petek, 29. marca, bo v telovadnici POŠ Trje potekal turnir v odbojki 4:4, ki ga organizira Klub mladih KS Galicija v sodelovanju s ŠD Hofrein. Turnir se bo odvijal od 17. ure dalje, omejitve po spolu ni. Prijava ekipe je možna pred samim turnirjem ali na telefonski številki 031 416 362 (Grega). Prijavnine ni, za najboljše so pripravljeni pokali. Za odlično vzdušje in pijačo bo poskrbljeno.

Glasba

V petek, 29. marca, bo ob 19.30 uri potekal koncert Uroša Perića ob 15-letnici njegovega ustvarjanja. Nastopili bodo Uroš Perić, The Bluenote Quartet, The Pearlettes in gost večera Omar Naber. Karte po ceni 15 evrov so naprodaj v TIC Žalec.

Kultura

V sredo, 27. marca, bo ob 18. uri v avli Doma II. slovenskega tabora v Žalcu otvoritev razstave unikatnih keramičnih izdelkov uporabnikov VDC Dobrna. V kulturnem programu ob odprtju bodo nastopili uporabniki VDC Dobrna in Folklorna skupina Nagelj. Razstava bo na ogled do 23. aprila 2019, in sicer od ponedeljka do četrtka od 8. do 16. ure, ter ob petkih od 8. do 13. ure ter v času prireditev. Organizator naproša, da uporabite stranski službeni vhod (nasproti glasbene šole).

Izobraževalno

V petek, 29, marca, bo ob 18. uri v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva predavanje Sveta geometrija naših prednikov. Predavatelj bo predstavil osnove svete geometrije v teoriji in praksi s poudarkom na primerih iz slovenske dediščine. Geometrija je jezik vesolja oblik in tudi naši predniki so intuitivno ali pa celo zavestno uporabljali geometrične “urejevalne” principe in se na ta način usklajevali z naravo in njenimi silami v praktičnih opravilih kot tudi v iskanju transcendentne izkušnje. Predaval bo Luka Mancini, magister oblikovanja, avtor številnih vidnih sporočil, med drugim tudi podobe logotipov Radia Slovenija.


ORGANIZIRATE DOGODEK?
Pošljite nam informacije ali povezavo do dogodka in objavili ga bomo v enem izmed prihajajočih napovednikov. Informacije sprejemamo na urednistvo@zalcan.si