ŽALSKO DRSALIŠČE OBISKALO OKOLI 9000 DRSALCEV

ŽALSKO DRSALIŠČE OBISKALO OKOLI 9000 DRSALCEV avtor 27. februar, 2019

V nedeljo, 24. februarja, je ob koncu zimskih šolskih počitnic svoja vrata zaprlo žalsko drsališče na prostem. Drsališče, ki je od lanskega leta v lasti Občine Žalec, je tako zaključilo uspešno zimsko sezono 2018/2019, v kateri je ledeno ploskev skupaj obiskalo okoli 9000 drsalk in drsalcev.

Brezplačno drsališče je bilo Žalčanom na voljo od 5. decembra 2018, ko se je v Žalcu uradno pričelo praznično vzdušje s prižigom prazničnih luči. V decembru je bilo drsališče prizorišče marsikatere prireditve, vključno z božično ledeno čarovnijo, ki jo je ob prihodu Božička uprizoril Drsalni klub Celje. Vsak petek v decembru so ob večerih organizirali tudi Disco na ledu, ki je še dodatno popestril praznično dogajanje na Šlandrovem trgu.

Žalsko drsališče je pred prazniki obiskal tudi Božiček.

Drsališče, ki je skupaj obratovalo 80 dni, je največ obiskov zabeležilo prav v mesecu decembru, ko je ledeno površino dnevno zavzelo približno 200 drsalcev. V mesecu januarju in februarju se je gneča na drsališču malce umirila, še vedno pa so na drsališču zabeležili približno 70 ledenih navdušencev dnevno. Na Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec tako ocenjujejo, da je drsališče v njegovih 542 urah delovanja obiskalo okoli 9000 obiskovalcev.

Drsališče je bilo najbolj zasedeno v času decembrskih prireditev.

Tako kot lani je bila na samem drsališču tudi letos možna izposoja drsalk. Na Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec so v času obratovanja drsališča zabeležili 2498 izposoj drsalk, od tega so 1591 parov drsalk izposodili samo v mesecu decembru. V slabih treh mesecih obratovanja je bilo organiziranih 23 ur tečajev drsanja, ki se jih je udeležilo 132 otrok, drsališče pa so za zimski športni dan uporabile tudi dve Osnovni šoli iz žalske občine.

Obiskovalci so si v sezoni 2018/2019 drsalke izposodili 2498-krat.

Na drsališču, ki se je zadnja dva dni odtajalo, so danes že pričeli s pospravljanjem. Vso opremo, šotor in podest bodo do konca tedna umaknili in pripravili za prihodnjo sezono, v torek pa bo na ponovno prostornem Šlandrovem trgu že potekalo otroško pustno rajanje. Več o pustnem dogajanju v žalski regiji pa si lahko preberete v našem pustnem napovedniku.