NAPOVEDNIK: KAM NA PUSTNO RAJANJE?

NAPOVEDNIK: KAM NA PUSTNO RAJANJE? avtor 25. februar, 2019

Pričenja se čas pustnega rajanja, ko bodo živobarvne in pisane maske zavzele okoliške ulice in klicale prihajajočo pomlad. In čeprav je v zadnjem obdobju lepega vremena pomlad že konkretno naznanila svoj prihod, to ne bo vplivalo na razsežnost letošnjih pustnih karnevalov. Le-teh bo v Spodnji Savinjski dolini kar nekaj, vsak izmed njih pa bo obiskovalce vabil na svojstven maškaradni način.

V tokratnem napovedniku smo tako za vas zbrali vse okoliške pustne karnevale, ki se bodo v prihajajočem tednu zgodili v Žalcu ali okolici.

Žalec

V soboto, 2. marca, bo potekala odbita in norčava zabava s Študentskim klubom Žalec, kjer si lahko nekaj, o čemer vedno sanjaš. Govorimo seveda o zabavnih in sproščenih Maškaraokah, kjer se boste lahko izkazali tako v maskiranju kot tudi v petju. Vse maske prejmejo kupon za pijačo, tiste najbolj izvirne in najboljše pa prejmejo praktične nagrade.

Na žalskih ulicah bodo pustno vzdušje zaznamovali z otroškim pustnim rajanjem, ki bo na pustni torek, 5. marca, ob 16. uri na Šlandrovem trgu. Zabavali se bodo ob veselih coprnijah in vragolijah čarovnika Lavrencija in čarovnice Ankule. Pustnemu rajanju se bodo pridružili tudi kurenti. Vstopnine ni, vabljene pa so tako male kot večje pustne maske.

Vransko

Eden večjih karnevalov v regiji se bo zgodil v soboto, 2. marca ob 14. uri in 60 sekund na Vranskem, kjer tradicionalni pustni karneval letos praznuje 60-letnico. Vse skupine bodo nagrajene, deset najboljših pa čakajo tudi bogate denarne nagrade. Organizatorji obljubljajo nepozabno doživetje ter veliko praktičnih nagrad. Več o prijavi TUKAJ.

Mozirje

Od 1. do 5. marca bo v Mozirju na sporedu vsakoletno večdnevno praznovanje pusta v šotoru pred Mozirskim gajem. Vrhunec bo v soboto, 2. marca, ko bo pod šotorom potekala Gala maškarada z nagradami in glasbenim programom. Na pustni torek pa bo mozirske ulice zaznamoval mednarodni pustni karneval. Več o dogodku in vstopnicah TUKAJ.

Celje

V Celju se bodo v prihajajočih dneh zvrstile številne tematske pustne zabave, ki bodo zadovoljile še tako zahtevne okuse. Najbolj pestra bo pustna sobota, saj bodo maškare lahko izbirale med številnimi pustovanji v različnih lokalih v Knežjem mestu.

V Mansion klubu bo potekal Mansion Carnival z nagradami za skupinske in posamezne maske. Več o dogodku TUKAJ.

Istočasno bo v Branibor Clubu potekalo veliko nagradno pustovanje, kjer bodo prav tako podelili nagrade najboljšim in najbolj izvirnim maskam. Več o dogodku in nagradah TUKAJ.

V Špitalu za prjatle bo pustna sobota v znamenju Woodstocka in Hippy kulture. Vabljeni uporniki življenjskega stila, boemi po duši, protestniki vojn in kapitalizma, aristokratski rockerji in svobodni ekspresivneži. Zabava se prične ob 20. uri.

Za ljubitelje cirkusa in kabareta pa bo to soboto pravi naslov krčma TamKoUčiri, kjer bodo gostili potujoči cirkus uveljavljenih romskih umetnikov, klet pa bo dobila podobo berlinskega Cabaret Cluba. Več o dogodku TUKAJ.


ORGANIZIRATE DOGODEK?
Pošljite nam informacije ali povezavo do dogodka in objavili ga bomo v enem izmed prihajajočih napovednikov. Informacije sprejemamo na urednistvo@zalcan.si