NAPOVEDNIK: V ZRAKU JE ČUTITI LJUBEZEN

NAPOVEDNIK: V ZRAKU JE ČUTITI LJUBEZEN avtor 11. februar, 2019

Valentinovo je pred vrati, kar se lahko opazi v številnih izložbah, kjer nas od daleč pozdravljajo barvni srčki, rdeče vrtnice ter najrazličnejše vrste čokoladic. Tudi dogodki v tem tednu, predvsem tisti glasbeni, bodo večinoma obarvani rdeče. Našlo pa se bo nekaj tudi za tiste malo manj romantične, ki jim ameriški praznik ljubezni ne pomeni prav veliko.

Glasba

V četrtek, 14. februarja, bo v Domu II. slovenskega tabora potekal koncert za narodno-zabavni abonma in izven. Tokrat bosta nastopila ansambel Igor in zlati zvok ter ansambel Smeh. Skupina Igor in zlati zvoki deluje od leta 1992 in je ena najbolj priznanih in uveljavljenih domačih skupin, ki veliko nastopa doma in na tujem. Gre za kvintetovsko instrumentalno zasedbo, v kateri vsi člani skupine obvladajo po več instrumentov in večglasno petje. Poleg pevke Jelke Hafner ansambel sestavljajo Igor Podpečan, Branko Jahn, Boštjan Lašič, Mike Orešar in Martin Frece. Ansambel je znan tudi po tem, da poleg narodno-zabavne glasbe izvaja še glasbo drugih zvrsti.
Smehovci so štirje preprosti in nasmejani fantje. Prihajajo iz Šaleške doline, natančneje iz Šoštanja. Njihovi začetki segajo v leto 2010, ko so se srečali na eni izmed veselic in že po nekaj minutah ugotovili, da imajo tudi oni željo stati na odru ter igrati ljudem. Ljudje jih prepoznajo predvsem po dobri volji, pozitivni energiji ter štiriglasnem petju. Na nastopih se jim vedno kaj zgodi: pevec Andrej je na koncertu ob priklonu publiki prevrnil nekaj stojal z mikrofoni; zgodilo se je tudi, da so skoraj prevrnili celotno sceno na enem od nastopov, se izgubili na poti na nastop. Smeha pri njih torej ne manjka.

V nedeljo, 17. februarja, bo v Domu II. slovenskega tabora potekal zdaj že tradicionalni valentinov koncert Najlepše melodije Dalmacije. Koncert že več kot 20 let pripravlja agencija Dober Dan oz. agencija Ojla, njena potomka. Dejstvo je, da nas vežejo nepozabni trenutki poletja predvsem v povezavi z morjem, soncem, lepo pesmijo in morda tudi z ljubeznijo, katerih skupek so številne uspešne melodije predvsem klapskega petja. V okolici Dubrovnika oz. južnega Jadrana je odličnih klap veliko in prav po zaslugi naše agencije imamo v Sloveniji priložnost spoznavati najboljše klape. Tokrat prihajajo v goste klapa Ragusa z gosti. Gosti iz Dubrovnika, Mljeta, Korčule, predstavniki mesta, turizma, direktorji hotelskih hiš, prinašajo poleg »sonca« in lepih želja s sabo tudi nekaj nagrad za obiskovalce.

Šport

V petek, 15. februarja, bo v telovadnici POŠ Trje potekal tradicionalni turnir v malem nogometu, ki ga organizira Klub mladih KS Galicija v sodelovanju s ŠD Hofrein. Turnir bo potekal od 17. ure dalje. Igra se po sistemu 3+1, prijavnina na ekipo znaša 15 €. Prijava ekipe je možna pred samim turnirjem ali na telefonski številki 051 338 795 (Gašper). Za najboljše so pripravljeni pokali. Za odlično vzdušje in pijačo bo poskrbljeno.

V nedeljo, 17. februarja, bo potekala 8. etapa Savinjske zimsko-tekaške lige, ki jo organizira Tekaško društvo Savinjčan. Tokrat bo zopet na vrsti kraljevska etapa, kjer se bodo tekači podali na 10,5 km dolgo tekaško preizkušnjo, ki jo organizatorji imenujejo tudi Bredina Rinka. Etap SZTL se redno udeležuje preko 40 tekačev, zato vljudno vabljeni v njihovo družbo. Zbor tekačev je ob 9.30 v Športnem centru Žalec (hiške pri malem nogometnem igrišču).

Kultura

V torek, 12. februarja bo ob 18. uri v avli Doma II. slovenskega tabora v Žalcu potekala predstavitev knjige Biti jaz 365 dni. Z avtorico knjige Darjo Fišer se bo pogovarjala Lidija Koceli.
Darja Fišer iz Velenja je univerzitetna diplomirana socialna delavka, absolventka doktorskega študija, višja predavateljica, mentorica in med drugim tudi supervizorka. Je oseba polna znanj in zanimanj. Zaposlena je v Varstveno delovnem centru SAŠA. Deluje tudi kot supervizorka, dejavna pa je tudi na drugih področjih, ki se dotikajo sociale in ljudi s posebnimi potrebami. V letu 2018 je izdala knjigo Biti jaz 365 dni, ki je pomočnik vsakemu, ki želi delati na sebi.
Pomočnika (tako je poimenovan ta priročnik) imamo postavljenega na mizi, kjer se največkrat zadržujemo. Za vsak dan v letu je pripravljena misel, ki služi kot uvod v temo dneva. Tema dneva je kratko obrazložena in dodana je naloga dneva. Teme in naloge se po dnevih nadgrajujejo in se dopolnjujejo. Vsak mesec je namenjen svoji temi – januar = osebnost, februar = samopodoba, marec = motivacija, april = komunikacija, maj = pomen besed, junij = ustvarjalnost, julij = sproščanje, avgust = čuječnost, september = konflikti, oktober = meje, november = stres in december = cilji. Vabljen vsakdo, da si izdela svoj letni načrt dela na sebi in konec leta izide boljši, močnejši in pripravljen za soočenje z vsemi izzivi, ki mu jih življenje postavi na pot.


ORGANIZIRATE DOGODEK?
Pošljite nam informacije ali povezavo do dogodka in objavili ga bomo v enem izmed prihajajočih napovednikov. Informacije sprejemamo na urednistvo@zalcan.si