PRIČENJA SE PRODAJA STANOVANJ V NASELJU FRENGA

PRIČENJA SE PRODAJA STANOVANJ V NASELJU FRENGA avtor 22. december, 2018

Podjetje Gradiatim d.o.o. je pričelo s prodajo stanovanjskih enot novega bivalnega naselja Frenga, ki se gradi na Arničevi ulici v Žalcu. Kot smo že poročali, bo na voljo 59 stanovanj z možnostjo dokupa parkirnega mesta v kletnih prostorih samega objekta.

Na svoji spletni strani so zapisali, da je “objekt armirano betonske konstrukcije, s kontaktno fasado deb. 18 cm in moderno pločevinasto streho. Protivlomno zaprta prostorna podzemna garaža z dvigalom, omogoča enostaven dostop do vseh etaž in stanovanj tudi funkcionalno oviranim osebam. Stavbno pohištvo (okna s troslojno termoizolacijsko zasteklitvijo) in zunanjimi žaluzijami omogočajo dobro toplotno in zvočno izolativnost, kot tudi trenutek zasebnosti, ko ga potrebujete. Kvalitetno in energetsko varčno prezračevanje bivalnih prostorov pa zagotavlja prezračevalni sistem Mikrovent, ki je vgrajen skupaj z okni. Vhodna vrata v stanovanja so protipožarna in protivlomna, vso stavbno pohištvo, pa skupaj z konstrukcijo zagotavlja tudi dobro zaščito pred hrupom. Za dodatno udobje poskrbi sistem talnega ogrevanja, ki v kombinaciji z debelino fasadne obloge 18 cm zagotavlja udoben in topel dom, navkljub majhni porabi toplotne energije.”

Naselje Frenga bo po dvajsetih letih prva večja gradbena investicija v stanovanjske enote v mestu Žalec. V zadnjem obdobju se povpraševanje po stanovanjskih enotah v državi skokovito povečuje, kar se odraža tudi v Žalcu. Vse težje je pridobiti najemniško stanovanje, posledica tega pa so tudi veliko ostrejši pogoji najema. Stanovanjska soseska Frenga bo ponujala v Žalcu prepotrebne bivalne enote, ki bodo vsaj malce umirile trenutno povpraševanje. Na voljo bo vse od 52 kvadratnih metrov velikih 2-sobnih stanovanj pa vse tja do 118 kvadratnih metrov velikih 5-sobnih stanovanj, čigar preračunana cena znaša cca. 1642 eur/m2. Gradnja naj bi bila končana predvidoma do konca marca 2020.


foto: www.soseska-frenga.si