V ŽALCU GOSTILI POLICIJSKO PRVENSTVO V MALEM NOGOMETU

V ŽALCU GOSTILI POLICIJSKO PRVENSTVO V MALEM NOGOMETU avtor 19. december, 2018
V soboto, 15. decembra, je v Žalcu potekalo Prvenstvo policijskih postaj Republike Slovenije, ki ga organizira Športno društvo Modri ščit. Turnirja v malem nogometu se je letos udeležilo 10 ekip iz celotne Slovenije, največji pokal pa so domov odnesli policisti iz PŠD Sotla.

Športno druženje policijskih postaj iz celotne države se na območju Policijske postaje Žalec organizira že od leta 1997. Prvega turnirja se je udeležilo 12 ekip, v lanskem letu pa je turnir obiskalo rekordnih 24 policijskih ekip Republike Slovenije. Letos je turnir potekal v prostorih OŠ Žalec s pričetkom ob 8.00 uri zjutraj. Prijavljenih je bilo 10 ekip, ki je bilo razvrščenih v dve skupini. V prvem delu je vsaka ekipa igrala z vsemi ekipami v skupini, nato pa se je osem najboljših uvrstilo v drugi del tekmovanja oz. v četrt finale. Štiri zmagovalne ekipe so se nato med seboj pomerile še v polfinalu. Zmagovalca zaključnih dvobojev, PŠD Sotla ter CVZ-ŠD Modri ščit, sta se v finalu borila za naslov zmagovalca turnirja, PP Ljubljana Vič in IPA Štajerska pa sta se med seboj pomerila za tretje mesto. Po izredno izenačenem dvoboju je prvak turnirja po kazenskih strelih postalo Policijsko športno društvo iz Sotle. Drugo mesto je zasedla ekipa CVZ Ljubljana-ŠD Modri ščit, tretje mesto pa je pripadlo Policijski postaji Ljubljana Vič.

Domača ekipa CVZ-ŠD Modri ščit je zasedla 2. mesto.

Za tekmovalce je bilo poskrbljeno s hrano in pijačo, turnirja pa se je udeležilo kar nekaj obiskovalcev, ki so lahko spremljali izredno napete dvoboje in pravičen boj. Turnir je na kratko obiskal tudi žalski župan, g. Janko Kos, ki je bil izredno zadovoljen z dejstvom, da Žalec že toliko let gosti prvenstvo policije. Pri organizaciji turnirja so veliko pripomogli člani športnega društva Modri ščit, predsednik Bojan Jovanovič in organizator Sebastjan Špeglič. Društvo pri omenjenem projektu podpira veliko sponzorjev in donatorjev, ki prihajajo iz različnih regij. Veliko podjetij in donatorjev je iz drugih občin, kar kaže na to, da je projekt dobro zasnovan in dobro predstavljen sponzorjem, ki se odločijo nuditi pomoč. Pri ŠD Modri ščit si v prihodnje želijo več podpore domačih podjetij in tudi same občine, saj vsako leto v občino Žalec pripeljejo preko 100 policistov in njihovih spremljevalcev iz različnih koncev Slovenije.

Obiskovalci vsako leto spremljajo napete boje za najvišja mesta.

Razširiti pa si ne želijo samo sredstev financiranja temveč tudi sam nabor ekip. V društvu se je namreč porodila ideja o Prvenstvu policije bivših republik Jugoslavije, saj so mnenja, da je med policisti premalo druženja in bi s tem še bolj utrdili vezi med tukajšnjimi policisti in policisti iz tujine. Turnir bi organizirali v Žalcu, ekipam pa bi ponudili možnost ogleda vseh znamenitosti v Žalcu in okolici, hrano, pijačo in vsega, kar spada k turnirju. “Zavedamo se, da je to izredno velik zalogaj za naše društvo in bomo pri tem vsekakor potrebovali podporo drugih društev in pa posameznikov, ki bodo pripravljeni organizirati takšno prvenstvo policije,” je povedal organizator turnirja, Sebastjan Špeglič.

Končna razvrstitev:

  1. PŠD SOTLA
  2. CVZ (center za varovanje in zaščito) LJUBLJANA – ŠD MODRI ŠČIT
  3. PP LJUBLJANA VIČ
  4. IPA ŠTAJERSKA
  5. POLICIJSKA AKADEMIJA – 2
  6. PŠD BRIGA
  7. PPP CELJE
  8. PŠD DVOJKA
  9. POLICIJSKA AKADEMIJA – 1
  10. PP ŠMARJE PRI JELŠAH