PRI TD SAVINJČAN TEKLI BREDI V SPOMIN

PRI TD SAVINJČAN TEKLI BREDI V SPOMIN avtor 17. december, 2018
V nedeljo, 16. decembra, je v sklopu Savinjske zimsko-tekaške lige, ki jo organizira Tekaško društvo Savinjčan, potekala memorialna etapa, posvečena pokojni vzgojiteljici in tekačici Bredi Vizovišek. Četrta etapa oz. ‘Bredina rinka’, kot ji pravijo tekači TD Savinjčan, je najtežja etapa lige (10,5 km), najhitrejši čas pa je postavil Dalibor Petrinjak.

Na sončno, a mrzlo nedeljsko jutro se je v hišici številka dve na žalskem stadionu zbralo 43 tekačev, ki so se podali na 10,5 km dolgo tekaško etapo, posvečeno pokojni ‘carici’ Bredi. Tekačem so se tokrat pridružili še pohodniki pod vodstvom Turističnega društva Žalec, ki so se s pohodom po trasi etape na svoj način poklonili svoji nekdanji predsednici, ki je preminila decembra lani. Breda Vizovišek je bila zvesta podpornica Tekaškega društva Savinjčan, vzgojiteljica v Vrtcih občine Žalec, aktivna gasilka PGD Ložnica ter dolgoletna predsednica Turističnega društva Žalec. Kot vzgojiteljica je večkrat organizirala pohod do lovskega doma Rinka, zato so organizatorji memoriala etapi nadeli ime Bredina rinka.

Bredina rinka je posvečena izjemni Bredi Vizovišek.

Bredina rinka velja za kraljevsko etapo, saj gre za najdaljšo in najbolj zahtevno etapo Savinjske zimsko-tekaške lige. Razgiban teren, zimske temperature ter 10,5 km dolg krog mimo lovskega doma Rinka vsekakor niso mačji kašelj in od tekača zahtevajo dobro športno pripravljenost. Prvi izmed tekačev je na cilj pritekel Dalibor Petrinjak iz Šempetra (39:20.66), sledila sta mu Darko Kralj (39:50.53) ter Milan Vivod (40:17.79). Med ženskami je bila najhitrejša Mojca Vrabl (52:47.83), drugo in tretje mesto v kategoriji pa sta zasedli Doroteja Krajnc (55:32.99) ter Klara Nemec (55:48.65). Vsi udeleženci so prejeli spominsko medaljo, prvih šest v posamezni kategoriji pa je prejelo zmagovalne medalje, ki sta jih podelila Bredin mož Drago in sin Aljoša. Zmagovalca posameznih kategorij, Dalibor Petrinjak ter Mojca Vrabl, sta domov odnesla tudi vsak svoj pokal.

Organizatorji iz TD Savinjčan se zahvaljujejo vsem sodelujočim, ki so na kakršenkoli način pomagali pri uresničitvi dogodka, ter vsem tekačem in pohodnikom, ki so tekli ali hodili Bredi v spomin.

Rezultati (prvih šest):

moški 

 1. Dalibor Petrinjak (Šempeter)
 2. Darko Kralj (TD Savinjčan)
 3. Milan Vivod (ŠD Team Mozirje)
 4. Miha Kveder (AD Štajerska)
 5. Dejan Babić (TD Savinjčan)
 6. Matej Sovič  (TD Savinjčan)

ženske 

 1. Mojca Vrabl (Triatlon klub 3KM)
 2. Doroteja Krajnc (Šoštanj)
 3. Klara Nemec (AD Štajerska)
 4. Natalija Roškar Pristovnik (KAŠ Slovenske Konjice)
 5. Daja Šekoranja (TD Savinjčan)
 6. Mihaela Kogovšek Pečečnik (Ljubljana)