TEKAŠKO DRUŠTVO SAVINJČAN V DRUŽBI NAJBOLJŠIH

TEKAŠKO DRUŠTVO SAVINJČAN V DRUŽBI NAJBOLJŠIH avtor 19. november, 2018
V petek, 16. novembra 2018, je v Železnikih potekal 27. Letni zbor združenja za gorske teke v okviru Atletske zveze Slovenije, na katerega so bili povabljeni tudi člani Tekaškega društva Savinjčan.

TD Savinjčan je na zboru prejel svoje prvo večje priznanje, in sicer za izvedbo pokalne tekme v gorskih tekih za mlajše kategorije.

Tekaško društvo Savinjčan je v letu 2018 v okviru AZS organiziral 4. Gorsko-tekaški kronometer na Bukovco, ki je za samo izvedbo prejel visoke ocene. Zaradi uspešne izvedbe je TD Savinjčan s strani Združenja za gorske teke prejel ponudbo oziroma povabilo, da bi v letu 2019 organiziralo tekmo še na višjem nivoju, v katero bi bile vključene tudi mladinske kategorije. TD Savinjčan je seveda ponudbo z veseljem sprejel, zato je tekmovanje 5. Tekaško gorski kronometer na Bukovco 2019 vpisan v koledar tekov za gorske teke v okviru AZS, kar je bilo predstavljeno tudi na samem zboru.

TD Savinjčan prejel prvo večje priznanje.

TD Savinjčan je za minulo delo na področju gorskih tekov na zboru prejelo priznanje, ki ga podeljuje AZS organizatorjem za najbolje organizirane gorske teke v minuli sezoni. Priznanje iz rok direktorja Atletske zveze je prejel Dejan Babič, aktivni član v TD Savinjčan, ki je imel velike zasluge pri organizaciji tekmovanj v letu 2018. V družbi najboljših gorskih tekačev in organizatorjev tekem je po koncu letošnjega zbora sledilo sproščeno druženje ob pijači in jedači.


info: TD Savinjčan 
foto: Alan Ključarič & Žalčan