PRVA ETAPA ZIMSKO-TEKAŠKE LIGE POD STREHO

PRVA ETAPA ZIMSKO-TEKAŠKE LIGE POD STREHO avtor 12. november, 2018
V nedeljo, 11. novembra, se je v Žalcu odvila 1. etapa Savinjske zimsko-tekaške lige. Najhitreje je na cilj pritekel Dalibor Petrinjak iz Šempetra, najboljši čas med ženskami pa je postavila Mojca Vrabl s Ptuja.

Na sončno martinovo nedeljo so se tekmovalci, pripravljeni na prvi tek v ligi, zbrali v hišici Nogometnega kluba Žalec. Vreme je bilo teku več kot naklonjeno, motili si le občasni sunki vetra, ki so bili predvsem na odprtih delih proge precej močni. Po rutinskem ogrevanju se je 39 tekmovalcev odpravilo na start pri nadvozu ‘Mavrica’, kjer so ob 10. uri otvorili Savinjsko zimsko-tekaško ligo, ki letos poteka že četrto leto zapored. Prvi je 7,5 km dolgo progo okoli Vrbenskega jezera premagal Dalibor Petrinjak iz Šempetra s časom 27:48.77. Sledila sta mu Darko Kralj iz TD Savinjčan ter Miha Kveder iz AD Štajerska. Najboljši čas med ženskami je postavila Mojca Vrabl iz triatlon kluba 3KM. Po teku je sledil še met pikada, s katerim so si lahko tekmovalci od doseženega časa odbili še nekaj sekund. Najuspešnejši je bil Denis Pesjak, ki si je s tremi meti čas priigral 93 točk.

Naslednja etapa je na sporedu že to nedeljo, 18. novembra, ob 10. uri. Tokrat se bodo tekmovalci podali na najkrajšo etapo v ligi, dolgo 4,5 km.