ČLANICE RK ZELENE DOLINE SLAVILE ŽE SEDMIČ ZAPORED

ČLANICE RK ZELENE DOLINE SLAVILE ŽE SEDMIČ ZAPORED avtor 12. november, 2018
V soboto, 10. novembra, je v dvorani I. OŠ Žalec potekala tekma 8. kroga 1. ADRL, kjer so že sedmič zapored slavile Žalčanke. Premagale so Ž.U.R.D. Koper z rezultatom 27:22.

Pred začetkom tekme je bilo v zraku čutiti rahlo napetost, saj Koprčanke za rokometašice iz Žalca že od nekdaj veljajo za težkega nasprotnika. Da bo tekma vse prej kot lahka, se je pokazalo že v uvodnih minutah. Žalčanke so ob bučni podpori s tribun sicer vodile skozi celotno tekmo, vendar so jim Koprčanke ves čas vztrajno sledile. Po relativno izenačenem prvem polčasu, ki se je končal z 11:10, je nastopil drugi polčas, ki pa je bil precej bolj grob in nevaren. Žalčanke so kljub prizadevanju Koprčank ter trem poškodbam zdržale pritisk in tekmo dobile s končnim rezultatom 27:22. S tem se je ekipa RK Zelene doline Žalec, ki jo vodi Bojan Voglar, ponovno povzpela na prvo mesto lestvice 1. ADRL.

Tekmo smo spremljali tudi V ŽIVO, posnetek si lahko ogledate TUKAJ. Naslednja tekma članic bo na sporedu že to soboto, ko se bodo v gosteh soočile z Ženskim rokometnim klubom Velenje.